Från 2009

Detta är ifrån när jag var gravid allra första gången! Vilken upplevelse, riktigt längtar nu! :)


Blev super nöjd med ul bilderna, jättefina.

vecka 23

vecka 37

samma dag som Ewe föddes 11maj-09







Bebiskläder jag fastnat för

Här kommer några plagg jag fastnat för.
Från lite billigare ställen än sist :P

Älskar (så som många andra) Kappahls Newbie kollektion. Så underbart att de kommer mer storlekar med, de är så fina. v10 kommer en ny kollektion ut. Om ja längtar?! Den veckan eller v efter blir det antagligen RUL för oss. Då sjukhuset ligger vi ett lite större shoppingcenter blir det ju förbi där efter ultraljudet ^^

Dessa är från Kappahl o H&M.
















































Mini rodini

Har verkligen fastnat för mini rodini.
De har så fina kläder, och tuffa :D

Babyshop kommer bli en bra sida att handla kläder till både liten och stor :)
De har massvis med bra och fina märken.

Här är några favoriter hos rodini










Ny vecka, nya tag!

Har varit lite frånvarande nu i helgen! Antagligen blivit matförgiftad av salladen ja la upp i senaste inlägget. Kan ju säga att jag aldrig ska köpa sådan egen plockad från salladsbar igen. Usch..

Har precis kommit hem från skolans första lektion, skönt att den är avklarad..
Jag var först jätteglad över att NK lektionen var inställd... tills jag kom på att vi inte har det idag -.-
Nu ska ja vänta på att klockan ska gå, har möte med BM kl 11.. spännande :)











Helg

Nu tar vi helg :)
Mys med lilla hjärtat och när stora hjärtat kommer hem är det mys med hela familjen som gäller. Ska ta det lungt i helgen och bara mysa.. o lite plugg ;)









Berättelsen om Pi

Ligger i soffan och kikar på berättelsen om Pi.
Vi tittade en stund igår, men det blev sent och vi blev trötta. Så nu ser vi fortfarande. Ca 1 timme har vi sett sammanlagt och den är 2 timmar lång.. den är fortfarande lite seg men bra :)

Åt lite hallon och körsbär till kvällsmat samt drack lite gott te :)




citronsaft va nått ja blev sugen på förut ;)












Seg torsdag

Otroligt segt idag, haha känner mig som en zombie. Nu är det dock som bort blåst, pigg och vill hitta på saker :)

Sista lektionen börjar 15.40

så det är ett tag kvar ;P
Imorgon är det en lektion till kl 10 sen e det HELG, äntligen :D

Har sagt till S att jag ska ut och handla en sväng i alla fall. Han ska iväg med Ewelina och fika eller äta ute någon sag här med, tyckte de kunde göra det som en "farochdotter" grej :)

Så kan ja plugga så länge ;)




Burr

Kallt, kallt.. Var inte så sugen på att gå upp för en halvtimme sedan. Det är kallt pch mörkt och trist. Och jag är tröööööött!! Vill bara gosa ner mig i sängen och stanna där hela dagen.
Nu är jag allt lite piggare efter att fått äta lite frukost och fått på mig kläder.

Hel dag i skolan idag, segt men vi har ju lektioner hela dagen och det är skönt så slipper man åka fram och tillbaka idag, haha!

Snart ska jag väcka lilla liten, eftersom hon äter frukost på dagis så låter jag henne sova medans jag äter frukost och gör iordning mig ifred. Så kan ja fixa iordning henne i lugn och ro.
Hon ska va på dagis nu halv 8 så får nog väcka henne nu :)

Idag ska ipaden med till skolan, så ja kan göra lite uppgifter! Smidigt ju, ska fixa ett tagentbord till denna med, lite lättare i vissa situationer :)


Hej sålänge!


Dagis/skola/tvätt/skola/dagis

Ja fram och tillbaka, fram och tillbaka hela tiden.. hehe!

Först lämna Ewelina på dagis, sen åka till skolan, lektion 2 timmar.. åka hem igen och ta tag i lite tvätt innan jag ska till skolan på 2 timmars lektion igen. Sen vidare och hämta Ewe.. :)

Det är jätte skönt att bo ca 5min från skolan, speciellt med detta schema.
Börjar 8 och slutar runt 10. Sen börjar inte nästa lektion för ens klockan 13-14ca. Förutom på torsdagar.. då har jag 5,5 timmes ledig emellan... haha fy!

Men skönt att jag inte går fulla dagar, bara på onsdagar. :)

Men detta är bara till juni, sen e jag färdig!!

Nu vill jag bara ha vår/sommar/värme/långa ljusa dagar! Sommartid i mars, 2 månader kvar.. burr







Ny skolvecka

Ännu en ny vecka, ny skolvecka.
Skönt att vara igång igen...
Man får så mycket pepp i sig just pga att de e så lite pluggtid.. och att ju längre veckorna går ju närmre kommer vi ljusare tider och vår/sommar. Så skönt, så just nu gör det inte så mycket att helgerna går undan :) Snart vååååår :D



Ny vecka!

Äntligen en ny vecka :)

Det går segt men ändå snabbt, ja jag vet inte riktigt men lite så känns det. Haha


Idag






Snart v12

Snart minskar risken för missfall rejält..
Men man vet ju aldrig, bebis kanske redan nu inte lever, men det får vi inte hoppas. Dock nojjar jag hela tiden och så kommer det vara i 6-7 månader till :)

Bf fredag 16 augusti.

Bm måndag om 1,5v ca.
Ska bli skönt att prata lite :)


Härlig helg

Helgen har varit bra, ryggvärken är kvar (jag vet gnäll gnäll ) ;P Men min älskade S har hjälpt till att massera. Och det har varit guldvärt, vet inte vad jag hade gjort utan han :)

Igår var vi på julgransskakning (?) heter det så? Haha
Hos svärföräldrarna var vi i alla fall med S syskon och några vänner :)

Det var mysigt, men jag var så otroligt trött och seg att jag gäspade hela dagen ^^

Jag har börjat drömma jätte mycket nu, i alla fall kommer ja ihåg dom mer nu. Mest konstiga saker, inatt drömde jag att jag födde en liten katt kille (?) haha vad är det för drömmar liksom?
Men ja, dom e lite konstiga och när man väl vaknat känns det så verkligt.

Idag är en dag då jag längtar speciellt mycket efter lilla liten i magen. Tänker på allt mysigt som hör till med de små :)
Och stora, Ewe har börjat att gosa mer och mer, bra framsteg ;D


svar

du behöver inte skriva nått, för jag har aldrig bett om det :) Lovar att skriva när jag ber om någon annans åsikt :)

Och eftersom du verkar intresserad av vikt...

Detta skrev Lady dahmer för några dagar sen. Så du viktmänniska som kommenterat.. Läs detta.


"
Diskussionen de senaste dagarna har varit en orgie i ''goda råd'' och missuppfattningar så jag kan börja med att säga, nej.

Jag ''förespråkar'' inte övervikt hur fan nu det egentligen går till. Jag förespråkar rätten att slippa skämmas, slippa ha ångest, slippa må dåligt över hur man ser ut eller i sin kropp oavsett storlek. Ja, jag talar om rätten att vara tjock, tjock som en jävla blåval, svullandes benåjerrys och Fridaysmilkshakes tills du faller ner död om du så vill, utan att känna skam eller skuld.

Jag har inte kritiserat de som tränar eller vill gå ner i vikt. Inte heller sagt nåt om att träning är dåligt eller att övervikt är sunt eller att de som vill må bra är dumma. Det är inte heller sundhet jag kallar #hälsohets. Däremot är det en osund fixering vid hälsa, andras eller sin egen, som jag syftar på.

(Förstår ni hur svårt det är att föra en diskussion när större delen av tiden går åt att försvara sig mot människor som lägger in egna tolkningar mellan raderna?)

När jag startade diskussionen på twitter under hashtaggen #hälsohets så var det många som menade att jag använde fel ord och att vikt inte hade nåt med med hälsa att göra och det håller jag verkligen med om. Problemet är att för en majoritet så går hälsa alltid alltid alltid i hand med hur mycket personen väger och att det i sin tur bidrar till att de flesta som fokuserar på hälsa även fokuserar på vikt. Nej, självklart inte om du redan ÄR smal för då är vikten ett ickeproblem.

Jag har de senaste dagarna fått lyssna till förståsigpåare som ska tala om för mig hur ohälsosam jag är och jag har verkligen bara en sak att säga dessa och det är ingenting trevligt.


Jag har varit smal. Nästintill löjligt sjukligt smal och även om jag emellanåt fick kommentarer som ''ska du inte äta lite?'' till ''Natashja måste ha en ätstörning'' så fick jag odelat mycket bekräftelse för hur rätt min kropp var. Hur snygg den var, hur fit den var, hur ..... frisk den var. Under denna tid så levde jag uteslutande på cigaretter och kaffe. Med en eventuell banan, några mackor och lite billiga kinesiska nudlar emellanåt. Jag gymmade aldrig, gick inga snabba promenader och den enda motion jag fick var när jag fylledansade på tre bockar tre dagar i veckan ackompanjerad av en stor stark.


Men det var inte en jävel som skulle komma och berätta för mig hur ohälsosam jag var. Inte en jävel. Men är man tjock så är man fair game. Ur alla vrår så kravlar folk som tror sig veta precis hur det är, varenda käft är hobbydietister, upprepandes en massa gamla trista ''sanningar'' och sjukdomar som vetenskapen idag har bättre kunskap om. (och som tjocka personer ofta har full koll på pga egenintresse) Nej, det är inte hög vikt som orsakar diabetes eller hjärtinfarkt. Vikten är en riskfaktor, precis som det är en riskfaktor att vara man. Eller över 40.

Stress, stillasittande, dålig kost, högt blodtryck, rökning, alkoholförtäring och genetiska förutsättningar är orsaken till många av de s.k ''fetmarelaterade'' sjukdomar som finns idag. Livsstil med andra ord. Ej vikt.

Så att övervikt är ett samhällsproblem är inte sant.
Att folk rör på sig mindre och äter sämre är däremot det.
(Övervikt kan dock bli en biverkning av detta)

Så hur blev jag tjock? Hur blir man tjock om man inte svullar godis och hamburgare hela dagen? Du kan bli tjock av alla möjliga anledningar, sjukdom, mediciner, graviditeter, fel kost osv. För mig var det två graviditeter som hjälpte mig på traven. Sen satt kilona där. men HUR man har gått upp i vikt säger egentligen ingenting om hur man lever nu. För livsstil kan förändras och min livsstil har verkligen förändrats radikalt sen jag var smal.

Att vara tjock är ej synonymt med att äta skit eller sitta stilla.

Och min hälsa? Det finns inga som helst anledningar att vara orolig. Jag, som tillfriskande hypokondriker, har alltid 100% koll på min kropp. Jag misstänker alltid sjukdomar till höger och vänster även om den biten inte är lika psykotisk som tidigare men det innebär att jag har sprungit en del och kollat upp mina värden och vet ni vad? De är perfekta. Jag har ett starkt och friskt hjärta. Jag har lågt blodtryck och det är bara positivt om man bortser från yrsel emellanåt. Jag har inga brister och om jag ska citera sköterskorna som testat mitt socker så skulle jag kunna leva på milkshakes ett helt liv utan att ens komma i närheten av diabetes.

Inte för att jag överhuvudtaget har någon skyldighet att redogöra för min hälsa. Inte för nån."


- Bra va? Skulle ju nästan var jag som skrivit denna text :)


Svar

Gå upp nu igen?
Jag gick upp 12kg med Ewe, är det mycket tycker du? :)

Kan du inte skriva vem du är istället, så kan vi prata om min vikt, eftersom du verkar intresserad av den :)
Eller det kanske är jobbigt att va ärlig då, när man måste stå för sina åsikter helt plötsligt, mja får se om du är mogen nog att våga det ? :)


Mums

Blev sugen på en glassbulle, inte ätit det på några år vad jag kommer ihåg. Så vi gick bort till princess förut. Men när jag väl stod där hitta ja annat jag saknat och var tvungen att köpa ^^
Sen gick vi förbi hemmakväll med ;)
Haha, sockerkick?




Brr

Va kallt det är ute.
Precis hämtat trollet från dagis..
Det var länge sedan mina ben varit så kalla, haha fy.
Nu sitter ja inne i värmen äntligen, öronen håller på att tina upp ;)

Nu(läs:alltid) är jag vrål hungrig, men frågan är vad man ska äta? S har kortet och han jobbar över idag såklart, annars hade han fått hämta Ewe med. Men han var snäll och lämna henne imorse, och det är jag superglad över att han gör då och då :) Han vill ju men han kommer en kvart sent till jobbet då. Men ibland ska han det har han sagt :)




Maten

Bild såklart ;)




onsdag

Vi har bestämt det att på onsdagar ska vi laga mat tillsammans allihop och laga nått extra gott. Lite vardagslyx.
Just för att onsdag är mitten på hela skol/jobb veckan. Och onsdag är den enda dagen jag går full dag med fullt schema. Ibland blir det lätt att en lagar mat eller en lagar mat och en annan hjälper till lite. Men just onsdagar gör vi alla maten, tror det blir bra så. Dagens mat blev hasselbackspotatis, skink innanlår, sallad och grönpepparsås. Det blev super gott. Bra avslut, nu ska lilla liten nattas som min kära S gör idag. Och jag ska lägga mig i sängen och titta på farmen och mästerkocken :)
Bra avslut :)

Foglossning.. eller nått

Fy, jag har sån smärta i korsryggen alltså. Det gör sååå ont :/

foglossning eller nått är det väl. Men ändå, ska de verkligen göra såhär ont? Jag tror att min rygg är väldigt ovan att röra sig så "mycket" som jag gjort det sista. Därför gör det ont. Sitter ju i skolbänken på dagarna nu, samt går fram och tillbaka i korridorerna. Innan gjorde jag ju inget alls, promenad då och då samt gick hemma. Så det är nog det som är orsaken, hoppas verkligen det släpper snart. :(


Snart sängen

Ligger i soffan nu, men funderar på att krypa in till sängen. Åh varmt täcke, åh mjuk säng.
Är slut i kroppen och världens bästa sambo sa att han kunde lämna och hämta Ewe imorgon. Skönt, slipper ja tänka på det imorgon :)
Matlådan är fixad, kvällsmaten är uppäten, plutten är i säng och jag kan bara ta det lungt nu. Sveriges mästerkock börjar nu så ska mumsa lite godis o faktiskt lägga mig i sängen och kolla :D

Bakat semla har vi ju faktiskt hunnit med ;)





Skolan

Första dagen idag, det fick super bra :)
Hittade några jag känner i alla fall och det är ju alltid skoj :)

Cyklade och lämnade Ewe idag, jag har faktiskt inga problem med att gå upp tidigt, kanske det beror på att jag måste kissa hela tiden ändå? Haha

Men appropå cyklandet.. Fyyyyyy va jobbigt, fick igång kräkreflexerna när jag kämpade där haha. Nä ska bli skönt de dagar jag har bilen :)
Och när Ewe byter dagis vilket jag hoppas på blir snart!! Om inte kan hon ju lika gärna gå kvar där hon gör, onödigt att byta om det bara hjälper någon månad, och jag som är så snabb skickade ju in förfrågan nyss, det kan ju ändå ta 6mån. Jaja vi får se :) mer motion till mig, spännande att se hur det går att cykla i v 30 sen ;) haha..

Nu ska ja vila innan skitongen ska hämtas :)


Bm

Det gick jätte bra idag, som vanligt :)
Längtar dock till min "riktiga" barnmorska ska komma tillbaka, har en vikare nu, men hon är bra hon med.
Fast min barnmorska är ju den bästa, hon vet om allt jag varit med om osv, man "känner" ju varandra mer :)
Nästa gång är den 28 Jan :)
Skolan börjar imorgon och rutiner måste skapas. Ska bli så roligt, längtar så mycket efter skolan. Inga farligt jobbiga tider heller så det blir bra. Går veckorna snabbt med :)




Nytt och bra på tvn börjar ju nu under våren. Mia på grötö, Farmen, Sveriges mästerkock, Familjen Holstein-Gottorp, Så blev vi svenska Hollywood fruar, Familjen annorlunda, Sveriges roligaste klipp, Gladiatorerna, Fråga Olle-dokumentären.

Säkert lite jag missat med :)
Men det gör kvällarna extra roligt och man har mer att längta till :)
Älskar att njuta av att bara få sitta i soffan dricka te och kolla på bra program på tvn :)

Kommer bli en väldigt bra vår kan ja lova, massa saker som sker och jag känner mig jätte pepp och pigg på detta :D

Nu inväntar jag S som snart kommer hem, ska iväg och köpa saker till skolan :)



Åh!

Så pirrigt det känns när det plingar till i mobilen! - Ny vecka!

På måndag är det ju dags för BM igen, skooj :)

Igår va det 25års fest för S här hemma. Det var jätte skoj även om jag såklart inte drack någon alkohol. Man känner ju dock skillnaden med alla påverkade, haha.
Men kul var det ju ;)

Idag känns det mycket bra då jag såklart inte är bakis som många kanske är nu ;))

Ikväll blir det kalas hos S syster, och imorgon blir det kalas här.

Annars ska jag bara vila!
Skolan börjar ju nästa vecka och allt blir som vanligt igen. Längtar lite, men gott det varit att vila sig lite :)



Va fan...

skrev ett inlägg men jag har inte lärt mig mobilen riktigt så allt försvann!!!!!!! haha orkar inte, slänger upp lite bilder istället.