Söndag

Idag fick det bli söndagsmys. Imorgon är S ledig så vi ska se en låång film, är väl klar 12-1 inatt :) Imorgon blir det en tur hem till syster, Ewe vill rida på hennes häst och jag med :D var länge sedan men de ska nog gå fint, haha. Nu hemmagjord pizza :) Mozzarella, gurka, sallad, tomat, rödlök, fetaost och aioli, muuuums :D




Halvlek

50% av tiden har nu gått. Visst har det gått fort, men ändå inte. Speciellt inte det sista veckorna. Nu går det riktigt segt tycker jag. MEN, nu när illamåendet är borta och ja mår fint (äntligen).. så ska jag njuta. Ser man på Ewelina så undrar ja vart fasiken tiden tog vägen? En månad kvar sen är hon 4!! Därför vill jag njuta mer denna gången och inte att det ska gå FÖR snabbt. Men samtidigt vill man ju ha bebis hos sig helst igår. Haha, så mycket känslor och tankar på samma gång. Men nu är jag bara nöjd med att ja kan behålla mat och slippa illamåendet :)




Kanske man vågat?

Jag vet inte riktigt OM jag hade vågat svälja tusentals maskar. MEN det är inte roligt att leva med en tarmsjukdom resten av sitt liv, det är jobbigt och speciellt efter 3 år utan något som hjälper. Men ja, vette fasiken om jag vågar detta, haha buuurr.. Maskar i magen,. Mja!

http://www.aftonbladet.se/halsa/mage/article16439407.ab


Underbara torsdag

Nubhar vi precis ätit lunch, pasta carbonara. Lätt och gott!
Så har vi bakat muffins med, med dumle i några och polly i de andra. Mums mums, ska smaka en nu och se om dom blir godkända, vilket de säkert blir ! Speciellt av Ewelina ;) Sen ska ja lägga mig i soffan och bara ta de lungt. S kommer hem snart, han slutar tidigare idag :) Och ikväll blir det bio och mat ute med syster och hennes kille som fyllt år, han fick biobiljetterna av oss i present så vi tänkte ta de nu idag :) Sen är det fullt upp till söndag, får se om ja hinnrt skriva nått!








Längtar

Nu väntar jag på att dena ska komma så ja kan lugna mina nerver lite :) Jag nojjar ju för minsta lilla hela tiden, är det inte det ena så är det de andra... Men men. Fick i alla fall beställt denna så nu längtar ja att den ska hamna i brevlådan så vi snart kan lyssna på bebisen lite :)


Sötonge

Världens sötaste påskhare.





V20







Halva tiden har snart gått.. tänk snart är vi 4!! :D

Äntligen ny vecka

Imorgon är det måndag igen. Ska bli såå skönt :) Denna vecka som kommer är det mycket skoj som händer. Vi ska bl.a fira min systers kille med bio och mat :) Sen ska jag åka och handla påskpyssel och påskpresenter med systerdotter och Ewe. För vi ska påskpyssla och äta god påskmat med syster och hennes familj! Lääängtar så efter påskmust :D
Det bästa med allt är ju att S är långledig!


Bilder från helgen:










Så söta

Har ni sett så söta skor, och så små!! :)


lördagsmys

Såklart det blev lördags gott med ;)
Visste inte vilken ja skulle ta så fick ta lite av varje. Så har jag sparat till nästa helg med :) Blir Avatar idag, bra film :)






Frukost på sängen

Vi brukar ta en sovmorgon var, S på lördag och jag på söndag. Så nu när det var S sovmorgon och klockan var 12 tyckte jag det var dags för han att vakna ;) Och vad är inte bättre än att vakna med frukost på sängen. Så ja gjorde det till mitt hjärta, för att han är bäst och det finns ingen bättre och mer omtänksam person än han. Tycker man kan göra dessa små saker i livet som "lyxar" till det lite i vardagen. Och det är viktigt för mig att visa min uppskattning till de ja tycker om :)




Gravidlista v19

Halsbränna: Ibland på kvällarna
Ryggbesvär: Nej
Beckenbesvär: Nej
Muskel eller vadkramp: Nej
Känsligt tandkött: Nej
Bättre hår: Blir inte fett lika lätt nu och det tovar sig inte lika mycket.
Bättre hy: Ja, inte alls lika torr som i början
Illamående: Då och då men mycket mycket bättre. Kräks inte varje dag nu.
Ömma bröst: Bara bröstvårtorna, ömma som tusan, haha.
Viktökning: Minus 3kg
Trötthet: Det är olika men mer pigg än trött
Upp och ner i humöret: Känner mig lycklig och glad mest hela tiden.(om jag inte kräks, då gå är humöret i bott!!)
Bristningar på magen: Nej inte från denna grav.
Bristningar på brösten: Nej, inte från denna grav.
Putande navel: Inte lika djup längre
Svullnader: Nej
Yrsel: Beror på, mest när jag legat för länge på rygg.
Förhöjd kroppstemperatur/svettningar: Ja
Blodbrist/järnbrist: Nej
Sammandragningar: Nej
Sömnproblem: Jag somnar lätt men drömmer mycket och vaknar många gånger på nätterna. Men somnar om lika snabbt.
Nytt konstigt matbehov: Nej inte konstigt matbehov direkt. Men mer sug på vissa saker tex surt/salt,frukt,potatis olika tillagat och vittbröd.

Lördag

Här var vi uppe tidigt igen :) Har precis ätit lite frukost med plutten. Så nu ligger jag i soffan och ska kolla på någon serie, vet dock inte någon bra? Någon som har tips? Har sett/ser DH,GG och The walking dead. :)

Ewe kollar bolibompa, såklart :P

Idag vet jag inte vad som händer, hjärtat har sin sovmorgon så han vaknar säkerligen 12! Men nått ska vi göra, kanske till syster och grilla lite, eller bara vara :)


Äntligen

Nu är äntligen bästa S hemma!
Ewe och S är nere i källaren för att leta efter hennes tält. Hon har blivit helt galen i att göra kojjor. Så då tänkte vi att vi kunde ta upp tältet till henne :)

Jag är fruuuuuuktansvärt sugen på att göra lite shopping på internet! Vill ha en ny taklampa till vardagsrummet. Och lite fina sängkläder :)


Lunch!

Blev en mumsig korv stroganoff.. :)
nu ska jag vila, behövs efter maten ;)
och bilen är åt fel håll... ingen aning om varför den gör så!!



Godmorgon fredag

Äntligen fredag!! :)
Och här var vi uppe tidigt, gick precis upp. Men jag är inte så trött på mormarna längre som tur är. Allt börjar vända nu till det bra, och det känns såå skönt nu :)
Sitter framför bolibompa med Ewe och äter frukost, det får bli så idag. Är ju ändå fredag ;)

5 v kvar med kortisonkuren, puh. Men skönt att få magen i kontroll i alla fall :)
I helgen blir det mys för heeela slanten, ah va ja längtar tills älskling kommer hem från jobbet :)


Just det

Jag kan inte sluta fundera på hur vi ska göra i vardagsrunmet. Men jag tror jag börjar få till det!
S ska i alla fall köpa med sig en tv-bänk från ikea nästa vecka. Eftersom han jobbar i Göteborg så blir det lättast så. Men den finnsinte i vit, så det kanske får bli i svartbrun. Vi vet inte hur vi ska göra ännu!

Sen vill jag ha in en byrå!

Dessa:


Dröööm

Älsk köpte med sig en yoghurt till mig förut. Yoggi dröm mjölkkola mmmm...
Perfekt som kvällsmat. Lätt för magen och simpelt att bara hälla upp. Egentligen hade jag velat ha min hemmagjorda muslii på men den var slut. Åh så god den är!!


Älskar bakning

"när jag blir stor.." Ja eller äldre.. så vill jag bli konditor. Jag verkligen ÄLSKAR att baka. Speciellt tårtor där man kan dekorera. Tyvärr har det inte blivit mycket det sista, inget alls faktiskt. Men nu när jag börjar må bättre, och magen knte är ivägen ännu ;) så är jag sugen på att baka lite. Det dummaste är ju att jag inte vet till vem jag ska baka? Haha, spec inte tårtor.. Jag gillar inte att äta tårtor och bakverk så mycket. Det händer, men inte ofta alls. Speciellt inte tårtor.
Så ja kan ju inte direkt baka till bara oss, då känns det onödigt. Men o andra sidan finns det dummies. Bara en grund av tex frigolit som man kan öva på :)

Här är några av tårtorna jag gjort


















Monopol.. Nästan!

Vi sitter och ..spelar? Monopol heter det men reglerna känner jag inte igen ;) Det är Ewe som bestämmer och jag har precis förlorat alla mina pengar. Bara sådär ;) Snart ska det börjas laga lunch, är fruktansvärt sugen på köttfärsås, så det blir det idag. Enkelt och snabbt :)
Solen skiner med, så det blir lekparken och promenad efter maten. Sen vill jag börja pallra mig till gymmet. Nu när jag mår bättre :)
Känner mig inte speciellt gravid längre, så nu kanske man kan njuta :)


Lite internetshopping

Kunde INTE motstå detta söta set.. herreguuuud va underbart galet gulligt!!

Bilderna är ju i minsta laget ;)





Godmorgon

Här ligger vi i sängen och slappar. Lilla ipad nörden spelar lite :)




Lite av dagen.

Har bara min mobil att fota med. Orkar inte dra fram systemkameran o föra över till datorn varje gång. Men kanske får göra de någon gång i alla fall. Eller kanske ska köpa en sån kamera man kan ladda över direkt till internet. Käckt juu :)
Det ja ville komma till är att det inte blir super bilder, men de får va så ;)

Idag kom Ewelinas kusin Felicia hit en sväng. De e alltid en glad onge får här då :) o en ledsen när de ska åka igen :/

och så har vi precis gjort tacopaj. Muums.. det var väldans gott. Och jag måste ALLTID ha sallad till maten, det är ju såå gott. Haha surt när det väl inte finns hemma, men de händer aldrig iprincip ;P
Och mjölk har jag blivit helt galen i, o ja som alltid hatat att ta ett glas mjölk bara sådär. :)
Blev en liten magbild med :) Kul när de börjar synas nu :)







Ny vecka idag!

Nu är det tisdagar som byter till ny vecka. Idag är det alltså V19 som gäller :)






Så långt kvar

Förstår inte varför det är så segt mellan gångerna till barnmorskan. Jag vill ju dit jämt, haha. Denna gången blir det inte lika ofta som med första barnet heller. Tråkigt, för jag älskar min barnmorska och det är alltid lika kul att vara där och prata med henne. Nästa gång är det hjärtljuden som ska lyssnas på, spännande. Fick precis en ny tid till henne och den är inte förens i slutet på april.. :( då är jag i V25! Shit, känns så
Nära men ändå inte, haha.
Och lilla Ewe som fyller 4 snart, åh!


Åh, klii i fingrarna!!

Herregud, vad jag vill handla nu :D
Ja vill köpa allt, helst igår!
Men det känns lite onödigt att ta i med allt på en gång såhär endast halvägs in i graviditeten. Men, kan ju inte låta bli att kika vart allt som jag vill köpa finns. Haha! Jag älskar att handla på internet. Men det är ju såå mysigt att gå o stroosa i affärerna bland babykläderna. Så de får bli lite av varje :)


Rul bilderna

Liiite bättre bilder.
Ena är samma som innan, men har vänt den så man ser när den snuttar på tummen (troligtvis).
Och andra bilden är framifrån :)
Man ser huvudet, ögonen, armar/händer och ben/fötter :)











Hjärtat

Det var en otroligt fin liten bebis vi såg imorse. Jag var så nervös och kräktes precis innan. När vi kom in kändes allt så dumt, det är ingen bebis tänkte ja.
Men så fort hon satte den där "saken" på magen såg man en liten plutt. Bebis var väldigt lugn, rörde sig inte mycket alls. Man såg att bebis tuggade och sög på tummen <3 Men inte ville den visa något kön, beben låg i kors över könet hela tiden och bebis ville inte alls röra benen :D
Jag var så lättad att jag grät och kräktes inne i rummet. Haha stackars S och barnmorskan ;)
Jag blev tillbaka flyttad 3 dagar. Så BF är nu 19 augusti. Så jag är alltså i V18 (17+6) igen :)

Åh detta är SÅ underbart. Äntligen :)
Moderkakan var i framvägg så det kan vara en orsak att ja inte känt så mkt sparkar. Men nu vet jag att det jag känt är sparkar, känner massa nu med. Det är på sidorna man känner det :)


Imorgon gäller det..

OM jag är nervös!? Ojaa.. Frågan är om jag kommer kunna somna strax.. Haha. Jag ligger redan i sängen, jag ville lägga mig helst kl 18. Men någon gräns får man väl ha ;) S är dock inte riktigt med på att lägga sig nu, så han ska ut och gå en sväng med lillebror först.

Imorgon gäller det alltså. Massa saker som man tänker på. Är det någon bebis ens? Lever? Mår bra? Fullt utvecklad(10fingrar/tår)? Tjej/kille? Osv..
Allt kan ske, så jag är mega nervös.
Imorgon får ni veta, vi med!

Nattnatt


Barnmässa

Nästa helg är det barnmässa i Karlstad. Jag är otroligt sugen på att gå. Kanske om ja får med mig någon mer ;)


Lite favoriter till barnen

Lite saker jag tittat på som kommer köpas så så snart som möjligt :)
Både till stora och lilla trollen, galet snyggt och gulligt.
Matchande kläder till syskonen :D

Nova star mössa 159:-
Nova star jeans till liten och stor (finns i olika färger)399:-
Geggamojja mössor 199:-
Geggamojja byxa och body 229:- st
Geggamojja filt 299:-




Onsdag

Jobbiga onsdag, trodde ja kubde få må bra ett litet tag men inte de. Har inte fått behålla något alls idag.. Varken vätska eller mat. Fy, är så trött och kroppen orkar inget idag. Men jag har världens bästa(utan att övderdriva det minsta) sambo. Som tar väl hand om oss och hjälper mig med ALLT i princip. Jag hoppas jag mår riktigt bra snart så ja kan få ge tillbaka all den kärlek och omtänksamhet jag får. Bästa du!

Ringde min läkare förut med och fick ytterliggare en omgång kortison. Så idag börjas en 6v kortison kur igen. Bara ja mår bra så, min mage värker mycket då och då. Så jag är tvungen.
Kanske man blir lite bättre sen, och som ja kräks och inte äter nått så känns det som magen/tarmen tar stryk ännu mer.

Och så har det snöat hela dagen (griin)..
Dumma dag :(

Nu hoppas jag på en vändpunkt, snart.. Snäääälla?!



Tisdag



Eva har vart här och fikat och tjatat
i 3 timmar! va snabbt det går när man har skoj ;) Jag är just nu vrålhungrig och är sååå sugen på thai.. men vi får se :)






Kvällen

Har lillebror här som ska käka o kolla på film med oss. När ja skriver lillebror känns det fortfarande som han vore en liten plutt, men han fyller faktiskt 20(!!) iår så liten är han inte längre, men ändå min lillebror :) Vi har gjort hemmagjord pizza. Mums.. Sen köpte bästa S med sig blå-dåre.. kommer ihåg vira blåtira som man alltid drack som liten :D Denna är näästan samma :)

Vi kollar på en zombie film, ÄLSKAR zombies.. The walking dead går ju varmt här hemma ;)









Dagen

Åh, idag känner ja mig utvilad. Gick upp vid 9 ungefär, men sen vid lunch la jag mig och sov igen, haha ja känner mig utvilad men inte min kropp kanske :)
Skönt var det i alla fall.
Har känt mig mycket bättre med illamåendet, det finns där men är inte lika kraftig som igår tex.
Har känt mer matlust idag med, vilket känns bra :)
Är i v 17+2 idag och har inte gått upp nått i vikt utan snarare ner några kg, antagligen för min matlust har varit som bort blåst. Men det är helt okej :)
Vid första graviditeten hade ja gått upp 2kg vid v 19. Den graviditeten sammanlagt låg på +12kg vilket var alldeles lagom, från 70 till 82 kg :)
Så får försöka sikta på mindre denna gång.. 6kg och max 10. Det blir bra :)

Idag var jag sugen på nyponsoppa, det var Ewelina med så vi gjorde lite till oss.
Vi bytte även liggdelen till sittdelen och hon fick testa att sitta i den. Hon blev såå glad och lite stolt tror jag allt. Hon förstår att nått är på G, men hon vet i te riktigt att det är en bebis tror ja. Även om hon pratar om det hela tiden, mitt lilla hjärta!! :) Tänk, i maj fyller hon 4 och snart är hon storasyster. Galet vad tiden går snabbt :)


God natt


Åh

Detta jobbiga illamåendet gör mig galen, vad trodde jag..? Att det äntligen skulle vara borta. Näää...
Var och tvätta bilen förut, när vi var klara och påväg för att göra något kräks jag i bilen.. Så det var bara att åka och tvätta insidan med. Puh, tycker synd im sambo och dotter som får stå ut med mig just nu. Så fort jag kräks blir jag yr och mer illamående. Så det var bara att åka raka vägen hem igen.. Fy tusan vad arg jag blir ibland. Jag vill ju hitta på något, speciellt när det är sol och helg. Men nä, min kropp vill inte. Jag hoppas då inte det håller i sig... Orkar inte 22v till :/


Favoriter

Mina favoriter sen jag var liten, nu är de dock extra goda ;) Mina cravings än sålänge är citrusfrukter, lakrits och morötter.






Ny vecka!




Lite annat som ska köpas

Lite fina saker som ska köpas :)


Första beställningen

Vitt bäddset till spjälsäng från Littleheart i mjukaste bomullsjersey!

Tillverkad av 100% ekologisk bomull.

Littlehearts textilier är gjorda av uteslutande certifierad ekologisk bomull vilket innebär att inga kemiska bekämpningsmedel har använts vid framställningen av bomullen. På så vis förhindras att farliga kemikalier släpps ut och påverkar vårt ekosystem och närmiljön för de människor som jobbar med att framställa bomullen.


Mage

Bebis ligger till vänster, tryckte man på höger sidan var det helt tomt kändes det som. Äntligen börjar de ske saker.
V 16+5


Saker

Gillar tummen serien på barnsaker.. Men färgen? Varför brun och orange? Haha annars tycker ja ju om just den figuren. Men jag är väldigt fast för spöket laban med, så sött.

Sen gillar ja den söta "lotta på bråkmakargatan" gris till Ewelina. Super söt :D


Tog en liten lista från internet.

Tänkte ha en liten lista som en inköpslista, så ja kommer ihåg va som ska köpas :)



Åka vagn:
vagn (x)
regnskydd ()
åkpåse ()
vagnleksak ()


Bilen:
babyskydd ()
solskydd ()



Sova:
spjälsäng ()
spjälskydd ()
madrass (x)
täcke ()
kudde (x)
dra-på-lakan ()
påslakan ()
nattlampa ()
babyvakt ()


Sköta:
skötbord ()
skötbädd ()
våtservetter ()
blöjor ()
blöjhink ()
skötväska ()

Äta/amma:
amningsbh ()
amningsinlägg/kupor ()
amningskudde ()
handdukar ()
amningspump ()
nappflaska ()
flaskborste ()

Bada:
badbalja (x)
tvättlappar av frotté ()
babyolja (x)
badhanduk med huva (x)

Kläder storlek 50-56
bodys (omlottbodys är praktiska) (/)
pyjamas ()
byxor (/)
byxor med fötter ()
strumpor ()
sparkdräkt ()
fleeceoverall ()
tunn mössa (x)
tossor ()

Övrigt:
filtar ()
bärsele (x)
babysitter ()
snuttefilt ()
nalle/gosedjur ()
babygym ()
napp ()
handdukar ()
plastad frotté (x)


Längtar

Nu vill jag att det ska bli den 18 maaars!!! ;)



Andra köpet

Nu har ju jag redan köpt lite bebiskläder, och idag ska vi på andra bebisköpet.. en BARNVAGN. Enda sen jag fick köra min kompis barnvagn, en brio sing så var jag kär. Så idag ska vi handla just en brio sing. Så kul :))






TvåVeckor

Snart är det UL dags. Hoppas vi får veta vem som är där inne!! Tjej eller kille? Vi har ett tjejnamn som ligger på topp hos båda, men absolut inget killnamn. Svååårt :)


Snart storasyster

Snart blir du storasyster, vår goa tjej. Du är inte så liten längre.
Snart fyller du 4år.
Och snart blir vi 4 i familjen.
Helt otroligt vad jag längtar, längtar efter en liten till. Längtar efter smärtan och tiden precis efter, lyckan och den kärlek som uppstår vid första ögonkastet. Jag vill att det ska vara NU, smärta man aldrig trodde man skulle utstå och klara av. Till kärlek man aldrig trodde man skulle få vara med om. Det är ljuvligt, älskade barn. Snart har vi två!!





Gott väder

Idag har vi varit ute och fått sol på oss, 7 grader och riktig blå himmel :)
Vi grillade och skulle fikat men S föräldrar mötte upp oss och bjöd hem oss på kaffe. Vilket S ville ha, så vi fika där :)

Bilder från idag.
Vissa är från instagram så de är filter på
några :)















Det går fort

Veckorna går undan fort tycker jag.
De senaste dagarna har jag faktiskt inte kräkts, villet känns oerhört bra. Visst jag är lite klen för äckliga saker fortfarande. Vissa lukter tex. :)
Annars är det grymt skönt att ja slipper kräkas :)
Nu är det ca 2v kvar till RUL (rutinultraljud) :)