Dessa fossingar

Going!
God Jul!!
Bildbomb från senaste dagarna
Julgran

Nu är julgranen uppe, det blev en minijulgran så Ewelina kunde klä den. Sen så blir det mindre och mindre plats ju längre man bor här haha. Alltid nya idéer och saker som ska flyttas och köpas allt eftersom. Men nu så och så är det så jäkla fult med julgransfot! Därför hitta jag tipset om att ha en korg istället. Ja, mycket bättre kan ja lova :)
Ikväll ska julklapparna fram, shit va ja längtar tills imorgon.. hon kommer bli chockad! Så roligt nu när hon är så stor och medveten om allt :D
Och alla paket hon ska öppna på julafton sen, med saker hon har önskat sig! Blir nästan tårögd, samtidigt jätte ledsen på alla som inte får fira jul, får julklappar eller kärlek ett litet barn behöver. Nä ush :( Har skänkt både pengar o paket, och hoppas på att det lättar någons hjärta!
Underbar helg

Vi har fått en tidig julklapp av S föräldrar. 
Vi ska iväg på julbord och övernattning på ett spa vid västkusten!! 
Det ska vara julshow på kvällen, även lite för barnen.
Vi ska bada, sova gott, ha det mysigt, äta gott, gymma (japp, kommer ju inte undan det ;) ) och hotellfrukost!!! Mums
Ja, behöver jag ens skriva att jag längtar?! 
Det ska bli så fruktansvärt underbart.

Tack världens bästa svärföräldrar!
Lucia

Lucia är en dag jag gillar. Och förra året var denna dag extra speciell. Då fick vi reda på att vi väntade en till liten bebis.


Samma dag som Hugo kom, den allra sista magbilden.

Jag är glad att vi har bra sjukvård och att vi har friska och fina barn.

Ewelina överst till vänster, Hugo under och jag på den stora:)Musikhjälpen

Tjejer mellan 15 och 20 år löper störst risk att dö i samband med sin graviditet och de vanligaste dödsorsakerna är allvarliga blödningar, infektioner, högt blodtryck och osäkra aborter.
99 procent av alla dödsfall sker i låginkomstländer där det inte finns tillgång till en fungerande mödravård. Hårdast drabbade är länderna i södra Afrika och Sydasien.

Fattigdom, brist på information och långa avstånd till sjukhus är vanliga anledningar till att många kvinnor i låginkomstländer föder i hemmet och mindre än hälften får hjälp av en utbildad barnmorska vid förlossningen. Utan rätt vård kan en kvinna förblöda på två timmar.

Jag är otroligt glad, att båda mina graviditeter har gått bra. Jag är otroligt glad att jag bor i Sverige.
Men alla har inte en sådan tur som vi här.
Jag skänkte till musikhjälpen, gör det du med!!
Så sant

Är det något jag inte gillar är när vissa säger tjejfärg och killfärg. Jag tycker inte man ska dela in det på de viset, jag tycker inte det finns indelade färger, det finns färger. Inget annat...
En tjej har lika mycket rätt till att ha det många kallar för killfärger och tvärtom. Många som delar in, visar även för barnet att "Nääää, rosa är en tjejfärg, blää" osv. Inte rätt, för om en kille nu vill ha rosa kläder, så ska han få ba det såklart utan att någon ifrågasätter sig om han är en tjej tex. Jag vet när Ewelina var liten, så hade hon mycket ljusgrönt och ljusblått, det passade hennes hårfärg jättebra! Då var det en som fråga, - Är det där en kille?
Nej, det är det ej. Nu när Ewelina är mer medveten om figurer och annat skoj så är hon mer på killavdelningarna (som dom så vackert har delat in det i?!) Där finns figurerna hon gillar, Cars, Toy story, Monsters inc. Finns det på tjejavdelningen? Nej.... 
Varför inte?!
Hugo passar jättebra i lila, jag tänker ta på han lila. Hans mörka hår gör att han även passar blått. Så köper jag de han behöver och tycker är fint såklart. Min mamma är likadan, barn är barn. Inte indelade pga könet, hon köpte en spindelmannen dräkt till Ewelina nu i julklapp. Ja för hon önskade sig en sån. Tyvärr har även affärerna fått för sig att killar ska ha större kläder fast i sammas storlek som på tjejavdelningen. Jag kan alltså köpa en tröja från båda avdelningar, men den från tjejjernas avdelning är 3-4 cm mindre, i ärmbredd, längd osv. Ska det verkligen vara så? En 4 årig  kille eller tjej är väl för tusan lika stora? Dom har inte bröst,inga former, inga muskler eller något som skulle göra att det skulle vara någon skillnad på dom?
Nä ja blir faktiskt besviken på mammor som delar in så extremt, "killkläder - kom och köp" .... Jaha okej, synd att jag har en dotter. 
Eller "haha, har han en rosa mössa på sig" ... Ja och? Farligt, hans snopp kanske trillar av om han har lite rosa på sig..


Här har vi en smart kille :)


Loppi.se

Jag ansökte om att få hem en blogbag från loppi.se :)
Fick hem detta fina :)

Philips avent natural nappflaska
Philips avent grown up cup
Natusan lotion
Natusan bath
Natusan baby oil
Natusan zinksalva
Folksam barnkit

Jag hoppas ju såklart att jag aldrig ska behöva testa barnkitet med plåster och så ;) Men eftersom Hugo har en storasyster, vet vi att olyckan lätt är framme, tyvärr. Väldigt smart kit som åkte direkt ner i skötväskan :)

Sen har vi testat zinksalvan, som jag gillar och även Hugo gillar :)
Oljan är sådär tycker jag, väldigt kladdig för min smak :)

Nappflaskan tänkte ja ge till min mans syster som får en bebis i mars. Eftersom Hugo redan hunnit bli 3 månader ( och inte ammas längre) och äter lite mer än så :D

Resten kommer jag med mer betyg om eftersom vi inte hunnit testa allt.

De har även ute en julbag - kika du med och ansök om en :D
Facebook.se/Loppievent


Pilligt

Det tog några timmar, men va kul det är att spritsa :D 
En pepparkakskarusell blev det, nöjd för att vara första gången med allt. Som smälta socker o klistra ihop, göra egna mallar o räkna ut måtten. Sen allt annat, som att få alltihop att hänga ihop. Men det funka tillslut :D
Ett kap

Vi behövde ju lite nytt till köket, så fick jag ett mail där de var 250kr rabatt. Perfekt ju, hittade tre saker som vi behöver( tycker ja i alla fall) ;)


en ost box, så man slipper dra av och på en jävla plast påse, eller den jobbiga plasten runt ;P
En ungsform, och en bra gryta/stekpanna.
Allt för endast 350kr:) ist för 600.
Dec. 05, 2013


1 advent

December är äntligen här, den bästa månaden på året tycker jag nog :) Det händer mycket denna månad!
Mamma & pappa fyller år, Ewe och Hugos kusin fyller år, S fyller år. Lucia, advent, två jul firande, nyår, jullov för Ewe. Och sen är det mycket bakande och pysslande som jag älskar!! Sen hoppas jag på snö så vi kan åka pulka :)
Och om 13 dagar ska vi på spa & julbord. Som jag längtar!! Vi ska vara där med S familj. Det är en tidig julklapp från hans föräldrar :)

Idag blev det lite bakande här hemma.
Jag och Ewelina bakade lussebullar, vintercupcakes och rocky roads.