Tisdagspyssel

Pillat lite med naglarna nu ikväll, åkte iväg o köpte en nailart pensel samt nytt babyblått nagellack :)

Nöjd faktiskt, även om jag missat lite nagellack här o där samt målat lite utanför ;) Men man lär sig :)
BM v 25 (24+0)

Hjärtslag va allt mellan 150-173.
Blodsocker runt 4.
SF-måttet låg på 24cm.
Vikten 4kg +

:)

Vi två

Om 11 dagar , den 4 maj så blir vi man och fru. En dag jag längtat efter sen S friade till mig på min födelsedag förra året <3

Världens bästa kille/sambo/pappa.

du är mitt allt
Älskling

Lördagen den 17/4 2010 fick jag en förlovningsring på fingret. Vi var på selmaspa hela den helgen, bara vi två <3
En helt underbar helg och vi hade det mysigt. Jag är glad att det blev vi och att det fortfarande är vi. Det kommer alltid vara så!!
Cravings!!!

Tack världens bästa hjärta!!:)
Va e detta?

Varför har statistiken stigit såå snabbt och mycket bara idag?! :)


V23 idag <3 Lite snabbt går det allt ändå ;)Saker saker

Har letat och kikat efter det som behövs innan bebis kommer.
Vi kom undan med ett ganska rimligt pris tycker jag.
Har säkerligen glömt massa, ni får gärna skriva/tipsa om det är nått som inte finns med :)

Under 10000kr, när Ewe kom kostade bara hennes möbler 10000(!!) så detta är ju bra tycker jag.
Innan bebisen kommer:

Från Ikea:

HENSVIK Spjälsäng 599kr
HEMNES Byrå 1295kr
HEMNES Skötbordsöverdel 200kr

Summa: 2094kr

Från MAM:

MAM Sugnapp 6st. 195kr
MAM Nappflaska 2st. 150kr

Summa: 345kr

Från Teddykompaniet:

Kanin gosedjur. 199kr
Barnvagnshänge. 129kr
Snuttefilt kanin 129kr
Speldosa Kanin. 119kr

Summa: 576kr

Från babyshop:

BRIO regnskydd barnvagn. 249kr
Filt geggamojja. 299kr
Filt färg&form moln 299kr
BRIO Skötväska 499kr
Sängkläder set. Färg&form Prickar 289kr
Sängkläder set. Färg&form Moln 399kr
Sängkläder set. Geggamojja Randig. 499kr
Lakan set barnvagn. Littleheart Stjärnor 349kr
Skötbords dyna färg&form. 399kr

Summa: 3281 kr

Från babyland:

Amningskudde 399kr
Bröstpump. 1099kr
Blöjhink. 299kr
Refill. 249kr

Summa: 2046kr


Från libero:

Startpaket. 493kr

Summa: 493kr


Bilstol hyra från BB 600kr
Totalt: 9435kr?!

Hur kunde ja skriva fel datum?
19 AUGUSTI för tusan :D
Myslördag

Bra lördag, kört mamma typ halva dagen haha. Hon skulle ju på bröllop idag och jag har åkt runt o lämnat och hämtat. Jäkla typiskt att va gravid (ironi).. då man får köra på de flesta.. haha ;)
Annars är det mys som gäller resten av kvällen :) Äter hjärtan och dricker iste.. Mmm.


Min fina fina mamma!
Nu är det så många datum att se fram emot. Först 17 april, 29april,11maj, 4 juni(!!!!!), 21juni, och såklart 19april <3


Åt mamma

Mamma ville att jsg skulle fixa ett bröllpskort åt henne. Hon tycker det är roligare med handgjorda personliga kort. Och jag håller med henne i det, gillar göra små söta kort när någon fått bebis eller födelsedagskort tex :)
Härligt

Nu är jag inne i en såndär period där man inte känner sig gravid.. Alls i princip. Det jag känner är bebisen så visst känns det på så sätt. Men absolut inget mer, vilket är jätte skönt nu efter 14v av kräk och illamående :)
Nu får man njuta maaaassa innan man blir tung och magen är ivägen :)


Hicka

Har börjat känna bebisen hicka, det är fortfarande väldigt obehagligt med de dova små puffarna jag får från bebis än sålänge. Förhoppningsvis blir det lagom starka boxar ja får sen, vill ju såklart inte ha för starka sparkar på revbenen eller blåsan :P Men skönt att känna att bebis lever :)

Kvällsmat

Nu är det nyttigare delen av graviditeten som gäller. Nu börjar man ju gå upp i vikt, och det ska inte bli så för mig. Några kanske men inte mer än 6kg.

Så något gott max en gång i veckan (lördagar för våran del).
Ska bli skönt och kommer kännas bra för mig och bebis :)

Avslutar kvällen med maaaassa puffar från bebis som nu är betydligt mer sprallig (kullerbyttor är hans special rörelser) Ja vi säger han, de jag frågat tror på han :D
Också ett sent kvällsmål, lite yoggidröm vanilj med äpple och lite müslii samt DH. Har börjat kika på dessa avsnitt igen, hehe kan inte få nog ;)
Bebiskläder

Tvättat Ewelinas små bebiskläder, tiden går så snabbt. Men snart har vi en liten till <3 Skaffar väl säkert 10 barn till sen ;) Man blir ju helt rörd med dessa små pyttekläder. Skönt är det att man kan använda kläderna en gång till, tänker inte köpa mycket i 50-56 för jag insåg nu att kläderna är kanske använda en gång och vissa aldrig använda. Så bebiskläde i storlek 62 ska köpas nästa gång :)


Vecka 22

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Bebisen: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Fostret har fortfarande slutna ögon, men kan se ljus och mörker genom de tunna ögonlocken. Forskning har visat att synen börjar utvecklas redan i slutet på första trimestern, och att den nu börjar fungera. Vikten har ökat till 450 gram, längden till 27 centimeter. Fram till ungefär mitten av graviditeten växer foster ganska lika. Det är därför ultraljudsundersökningen som ger ett ungefärligt förlossningsdatum görs före vecka tjugo. Efter det börjar de individuella skillnaderna synas tydligare. Vissa barn ska bli långa och smala, andra kortare. Fostrets vikt påverkas dessutom av vad kvinnan äter under sin graviditet och hur hon lever.


Söndag

Dagarna rullar på, igår grilla vi för första gången för i år. Det var fruktansvärt gott. Längtar ännu mer till sommaren nu, färskpotatis och en go grillbit. Mmm..
Det har varit väldigt väldigt bra väder hela veckan och är fortfarande bra. 22 grader i solen på vår baksida, heeeeelt okej såhär i april ;) Såg att det var rekord i soldagar.. sist var väl typ 25-30 år sedan det var rekord. Gott!
Men jag kan inte njuta så mycket idag, jo om jag går ut sen o S är här inne med Ewe. Hon har blivit förkyld troligtvis. Äter inget, vill inte ens ha glass.. DÅ är hon sjuk :P
Så vi får vara inne idag, eller jag kan som sagt gå ut sen en stund. Njuta av vädret ytterliggare en dag måste man ju.

Det är väl 2-3 gången Ewe är dålig någonsin på sina 4 år. Ja helt otroligt, ser om alla dessa barn som e sjuka 24/7. Men denna onge har super immunförsvar, haha. Gör inte oss något, för det är jobbigt att se de små så dåliga.

Tävling

En till länk till själva tävlingen :P

http://majbebis08.blogg.se/2013/april/-tavla-och-vinn-den-nya-barselen-babybjorn-one.html#commentTävlar hos majbebis08

Jag tävlar om bärselen Babybjörn One hos Matilda, tävla här du med!
www.majbebis08.blogg.se


Bra dag

Fick sms idag om att angelsounden hade kommit. Överlycklig har jag väntat på att kunna hämta den. Goa Madde var här med sin Matilda som är 1 år yngre än Ewelina, de kommer väldigt bra överrens och det är alltid kul såklart :) Vi tjatade lite här först innan vi gick och kika i stan lite. Blev lite saker till Ewelina, som tex målarsaker och kläder. Hittade en jätte snygg jacka till henne, är inte super förtjust i lindex, men ibland ibland hittar man små klädesplagg som e fina och idag hitta jag två till henne :)
Vi gick även och fika, mums.
Senare på dagen när de åkt hem och S kom hem så startade jag angelsound och efter ett litet letande hittade jag hjärtljuden, vi räknade till ca 154 slag i minuten. Ewelina låg med där ungefär, olika varje gång såklart :) Alla fick lyssna och Ewelina gillade det väldigt mycket, skrattade lite och sa att "bebis puttas" när bebisen gjorde små rörelser :)
En väldigt bra sak jag köpt, mycket nöjd för man hörde väldigt väldigt väl :) Både rörelser och hjärtljud. Jag tycker det är så himla långt till v 25 då vi ska lyssna första gången hos barnmorskan. Så glad att jag köpte denna :)
Ja nej?

Funderar på att lägga ner bloggandet.. men vet inte riktigt ännu.. Så svårt, för ibland vill jag ju självklart skriva lite, men tappar glöden ganska snabbt. Ingen kommenterar och ingen läser känns de som. Blir änna lite dött här inne.. ja vi får väl se :)